Herman Saksono HCII blog about things I deeply care about: social and political issues in Indonesia and how the online community are engaged to civic issues. In relation to that, I believe that freedom of speech is still in its infancy in Indonesia, and more work is needed to gain legal and public support towards the freedom of speech.

I was responsible to conceive the website “C1 Yang Aneh” (meaning “Irregular Tabulation Forms”) during the Indonesian 2014 election. The Wall Street Journal described the online efforts—among with other similar efforts—as “a precedent that is likely to be used in future elections”.

I’m also a human-computer interaction designer by career, and qualitative researcher in training. Currently a Ph.D. student focusing in Human-Computer Interactions (HCI) and Personal Health Informatics (PHI) with research projects on how technology design affects human behavior in health. My HCI publications can be found here.

I like good movies. You know, like, movies that when the credit rolls I evolve to a different person. Oscars telecast is like a world cup/superbowl final to me. I also am always thrilled by delicious tasteful foods to accompany a good intelligent talk. I bake my own bread and I LOVE chopping onions. On my spare time I play with my cats.

80 thoughts on “About

  • January 19, 2010 at 9:34 am
    Permalink

    Haluw mas, kemaren tanggal 16 khan saya ikut workshop. Tapi materi saya hilang, bule gak request materi power poinnya(soft copy). ^:)^ ^:)^ ^:)^ Buat saya sangan berharga. Makasiy be4 mas

    Reply
  • January 28, 2010 at 8:27 pm
    Permalink

    sudah 2 tahun jadi anak kuliahan informatika. belum sempet bikin blog designer kaya gini.

    Reply
  • October 14, 2010 at 10:31 pm
    Permalink

    Wah, ternyata aku belum pernah nulis di halaman ini yo?

    Reply
  • October 24, 2010 at 10:55 am
    Permalink

    Hallo, saya Lutfi Retno Wahyudyanti. Beberapa waktu lalu setelah ikut workshop blog di amikom, aku tertarik untuk ngeblog (lagi). Saya juga tertarik untuk bergabung dengan cah andong, apakah bisa langsung datang ke pertemuaannya, atau bagaimana?

    Reply
  • April 19, 2011 at 5:30 pm
    Permalink

    Mas Herman, saya pengen mengikuti blog ini, gimana caranya ya selain rss? makasih.

    Reply
  • April 26, 2011 at 10:14 am
    Permalink

    Understanding the Consequences of Hospice Fraud and Whistleblower Actions Some people would have you think that all you need is good motorcycle insurance and you will be protected should you get injured in an accident, and that couldn’t the furthest from the truth.

    Reply
  • September 28, 2011 at 3:56 pm
    Permalink

    Herman Saksono, it’s look likes a name of my primary school friend…is that you Herman..Ungaran II..??

    Reply
  • February 4, 2012 at 3:30 pm
    Permalink

    Dear, Bpk Saksono
    perkenalkan sebelumnya saya Patricia dari FIABIKOM UNIKA ATMAJAYA Jakarta,
    pada akhir Mei kami berencana untuk mengadakan workshop dengan topik ‘dapat duit dari ngeblog’ dan melihat pengalaman Bapak sebagai pembicara dalam acara-acara serupa, kami tertarik untuk mengundang Bapak sebagai salah satu pembicara dalam acara kami. Jika Bapak bersedia, kami mengharapkan kabar sesegera mungkin. Terima Kasih

    Reply
  • June 14, 2012 at 6:19 pm
    Permalink

    Blog Anda menginspirasi dan membuat saya lebih ingin membuka diri pada dunia… Terima kasih banyak dan tetap berkarya. Salute ~

    Reply
  • February 1, 2013 at 8:24 am
    Permalink

    Mas, sy lg bikin penelitian thesis nih,mohon bantuannya krn mas pernah hidup dgn native speaker. perbedaan dalam menyatakan disagreement antara orang Amerika dengan Indonesia. what do u think?please share it in my email :)

    Reply
  • May 1, 2013 at 3:25 am
    Permalink

    Saya Ibnu Habibi yang baru saja mampir secara random dan langsung suka. Salam dari Jogja 1 Mei 2013, 03:24AM. :D

    Reply
  • May 26, 2013 at 3:51 pm
    Permalink

    Halo, saya pelajar Indonesia, sedang menjalani SMA di Singapura. Bolehkah saya meminta alamat email Pak Herman untuk menanyakan pengalaman kuliah di Amerika? Saya tertarik untuk melanjutkan studi di sana tapi saya belum yakin dan saya rasa, pengalaman bapak bisa membantu. Terimakasih banyak :D

    Reply
  • August 30, 2013 at 10:07 am
    Permalink

    jalan-jalan diblog ini ahh,, salaam kenal mas, selamat berkarya terus, ditunggu postinganya terus..???

    Reply
  • February 16, 2016 at 6:05 pm
    Permalink

    Hallo Mas Herman. Salam kenal dari Jakarta. A mutual friend linked me to your blog and since then I’ve been reading your posts. So.. it would be nice to stop by and say hallo. Hoping to read more of your interesting (and intriguing) posts :)

    Reply
  • February 19, 2016 at 1:51 pm
    Permalink

    Salam kenal.
    Terima kasih untuk tulisan Anda yang jernih tentang LGBT. Salam dari Arizona.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *